100617

Var dagen då mina älskade barn föddes....Simon o Hanna......på min mormors födelsedag.
Dom kom till världen med hjälp av kejsarsnitt,Simon kl 9.13 o Hanna kl 9.15.
Blir bara en kort uppdatering här nu men senare när allt lagt sig o så så ska jag skriva mera....men barnen mår bra o dom ökar i vikt o dom är världens underbaraste även när dom håller oss vakna på natten....jag är så himla glad att jag har min gubbe hemma så vi kan hjälpas åt nu i början.
Tyvärr fungerar inte ammningen riktigt men försöker pumpa ut så dom kan få det e ju bra för magen....men dom e fullt nöjda med ersättningen med.....på ett vis är det ju praktiskt när det är två som ska ha mat...för då kan ju gubben hjälpa till o det gör han ju med....han har fått ta mycket för jag har fortfaranda lite sviter efter kejsarsnittet.....även om jag ändå klarat mig undan rätt bra.
I dag är det en vecka sen vi kom hem från bb o nu börjar mer o mer o falla på plats....även känslorna.
Just nu e jag både gubbfri o barnfri en liten stund...hoppas dom kommer hem snart iegn....LOVE

Paus

En liten paus i städandet....ja jag städar in i det sista men vill ha ha ordning så behöver bara gubben ta en snabbis innan vi kommer hem från bb.
Sen får det en att ha tankarna på annat håll....jag e ju ganska nervös....o det e mamma,pappa o moster med.....gubben är väl rätt så lugn än så länge....han kommer att få händerna fulla sen för jag kan nog inte göra så mycket i början pga av kejsarsnittet....kommer väl mest att vara en mjölkmaskin.....haha.
Ska i väg med min pappa en liten runda sen o sen har jag tvingat jessica o äta kinamat med mig idag,sen så ut o vattna farfars blommor o in om moster Lena....så blir en dag med en hel del att göra...men då kanske jag sover i natt.......
Egentligen är jag ganska trött men men......
Bloggar mer i kväll.......

Jösses

På torsdag blir lilla jag mamma....kan inte begripa det än.....mina/våra twins kommer att plockas ut då pga att dom fortfarande ligger på tvären o dr ville ej vänta längre....så blev mycket i Lund i dag med inskrivning på avd 44 o träff med narkosläkaren.....jag kommer att vara vaken under kejsarsnittet.....
Ska ringa i morrn em o få tid när vi ska vara där på torsdag.....
Känner att jag är ganska ofukoserad just nu så bloggar mer i morrn......
Min mormor skulle ha fyllt år på torsdag om hon levt så känns rätt fint att hennes barnbarnsbarn föds just på denna dagen......lite tårögt....
Återkommer i morrn.....passa på att slappa lite nu medans man kan...haha.

Nervös

Ja....i dag är jag lite nervös inför barnmorskebesöket och det brukar jag inte vara,men kan ju bero på att kanske man får veta om twinsen ska plockas ut snart eller dom vänt sig till rätta....jag har ju ingen läkartid i dag men förhoppningsvis får man veta.....
Har sovit gott i natt och är på bättre humör idag,jag måste bli bättre på att försöka vila på em för då är jag inte så grinig på kvällen....idag blir det väl ingen vila för det är i em jag ska vara i Lund men idag så gör det inget för i dag händer det ju kanske nåt.....
Får väl ta lite plock här hemma nu innan duschen o sen kommer gubben hem o äter innan vi drar till Lund.....
Får bli en tur inom o handla med blev ju lite sådär sist eftersom jag fick såna sammandragningar.....hoppas inte det blir så idag för då kommer vi väl bara hem med hälften......o nä det hjälper inte att skriva lapp till gubben....han kallas ju inte mr Bean för ingenting.
Nä bäst att sätta fart innan man degar ihopa igen.
PS Jag vill ha bättre väder.DS

Inget är som väntans tider

Just så är det,känns mest som att man bara går o väntar på att det ska hända något,men icke-twinsen verkar trivas i hotell Pia...varmt o gott o god mat o mycket mat...haha.
Man orkar ju inte göra så himla mycket o nu kan jag inte köra bil heller,får inte plats bakom ratten-kan ej flytta bak sätet för då når jag inte ner till pedalerna...har ju lite korta ben.
På jobbet blir man ju ibland kallad Pia taxben av dom boende,snällt va???:)
Kvällarna är "jobbigast"då kan jag bli på ett fruktansvärt räligt humör eller så bölar jag mm....tycker faktiskt synd om gubben min för han får mycket skit som han kanske inte förtjänar....men jag kan inte hjälpa det.....men det blir nog snart bättre....det e ju inte så varje kväll i alla fall......
I dag har jag haft mr Lappland(Martin) på besök o det var riktigt kul att träffa honom,det var bara mr W o Anna som fattades......men det dög bra med Martin med........ses snart igen.
I morrn är det barnmorskan i Lund som gäller så får vi se vad som händer....återkommer med det.
Nu är man i allafall inte sjukskriven längre from i morrn så går jag på föräldrarledigheten......så nu får banne mig piff o puff snart komma ut......fast lite nervös o rädd är jag allt så när det väl är på g så kanske jag vill trycka in dom igen...haha.....
Nu ska jag gå o ringa Jessica o sen ska jag jävlas med gubben o sen ska jag sova.....längtar efter min kudde.....hej hej

Söndag snart slut

Ja....så har ännu en dag gått.....man kan ju inte kalla det en härlig sommardag presic.....
I natt har gubben o jag nog haft slagsmål i sömnen,nog för att jag var lite sur på honom men slåts har vi nog inte gjort,men jag har ont på ovansidan av foten(riktigt ont) o gubben under foten o i armen.....konstigt....o nä vi har inte lekt indianer.
Var ju hos farfar i går efter bois...tackar för maten men sen var det rätt segt o sitta där om man får vara ärlig.....inget fel på sällskapet o så men det e för närvarande inte så roligt o bara sitta i timmar.....men men....
I dag så har vi mest bara varit o handlat...men jag fick såna jäkla sammandragningar så jag fick gå o sätta mig på första bästa stol så gubben fick sköta handlingen-alltså innebär det att vi får handla snart igen för att hälften kom inte med...men han gjorde så gott han kunde.
Twinsen håller på nu nästan konstant dag o natt o ha latjo lajbans i magen-e ingen lugn stund alls nu inte.....:)
I moorn får jag fint besök av Mr Martin...han befinner sig just nu i skåne o är på kisskonsert......o han skulle komma in om.......
Nu vill jag att kl ska springa i väg så jag kan gå o nanna.....lite för tidigt än fär då vaknar man 3 i natt........
Nä ska gå o tetas lite med gubben ett tag....jag är rastlös.......

Seg Lördag

Ja...har i stort sett tillbringat halva dagen i sängen....fast jag sovit i natt.....vi skulle fixa lite grejor här hemma men tack vare mig blev det inget.
Inga bebisar på g än fast att jag trodde det var nära några ggr i går men nä......
Trot att twinsen har vänt sig lita för herregud vad det höll på i magen i går,dels sammandragningar o sen så var det som om allting byte plats i magen.
I natt däremot har jag fött barn i mina drömmar o till min hjälp hade jag två karlar....både gubben min o en gamal flirt som oxå heter Tomas....haha.....ja ja som man kan få till det.
Nu har gubben stuckit på bois.....o jag ska oxå köra ut til farfar senare.......får ju mat o det tackar man ju inte nej till...eller hur kusin Emelie????:)
Ska dricka mitt kaffe o försöka piggna till,kan ju sega bort hela dagen.....
Lagt in lita kort på datan men min nya kamera......var så fina kort på Lilleman....allas vår lilla älskling.....

Humöret

Humöret är bättre i dag...kan ju bero på att jag fått sova i natt....inga problem med att somna o sen har jag bara varit uppe 2 ggr i natt i stället för 6-7 ggr.
Har ganska mycket sammandragningar i dag o det gör ju lita ont....innan när jag var o handlade så fick jag en som gjorde rysligt ont....ajaja....
Hade en trevlig kväll hos syrran i går o jag åt för mycket men det e så gott att äta när man inte behövt tillaga själva.
I dag e det studenten lite överallt....verkar som om vädret klarnar upp lite....får hoppas på det för alla som e på g i dag.
Blir inget för mig/oss med student i dag eftersom att jag har ont o har lita problem med att gå.
Har som sagt fått strikta order om att inte föda än av gubben....e ju bois i morrn....men inte fan tänker jag hålla emot om dom skulle knacka på o vilja komma ut.....icke sa nicke......
Kan vara lita trist nu när man inte kan göra så mycket fast man vill.....fatta hur shoppingsugen jag är......hua......
Nu blir det ryggläge i soffan en liten stund sen så får vi se vad jag orkar med att göra.....troligtvis ingenting....haha.
Hej svejs

Vill

Jag vill på ett vis att det ska sätta i gång....i dag känns det så iallafall men kan kanske bero på att jag är rent utmattad i dag o kan knappt röra mig...orken tar slut bara jag rör mig lita,så i dag har vatt en si så där dag...vill bara sova....men kan inte.
Nåväl jag har fått gjort lite av vad jag skulle gjort idag men dock inte allt...men kommer fler dagar o sen så har man ju en gubbe med som bor här.
Hade det inte varit för att jag ska till min syster i kväll på grillning så hade jag nog gått i pyjamas hela dagen.
Men ska lägga mig tidigt i kväll o hoppas på att man kan få sova i natt,natten som vart låg jag mest o tänkte på allt möjligt....twinsen,stora ungarna mm.
Får väl lyfta mig o min mage o ta mig till duschen.....o hoppas ¨på en bättre dag i morrn....hej hej


Nähä

Piff o Puff ligger fortfarande på tvären....envisa små krabater:).
Ska till Lund på Tisdag så då får dom väl se o bestämma vad som ska göras.....men det kan ju sätta i gång innan det med o då skulle jag åka in direkt inte avvakta hemma.....vi får väl se vad dom vill twinsen.Men lite nervöst börjar det allt att bli.
Men annars var det bara bra.....
Nu kallar snart sängen på mig...har varit rent slut i em så hoppas verkligen på att jag nannar som ett barn i natt,i morrn ska jag till syrran dom skulle ha grillning där......sen ev på Jockes tjejs student på Fredag...allt beroende på hur läget är ju.....


Hurra

I dag fyller min älskade morbror år.....får slå han en signal i kväll gamla gubben.....
Hade en trvelig stund med tanterna från jobb i går...var ganska så trött sen bara o skulle vila men ack det gick inte....börjar bli slitsamt nu att man ej kan sova på nätterna o att man ej kommer till ro på dagarna heller....men inget att göra....bara till att stå ut,kunde ju varit värre.
Hade en jobbig natt i natt med o gubben påstår att jag legat o ojat mig halva natten.....så även hans sömn blev väl lite si så där....men lika gott åt han...nä bara skoja.....men vi hade en liten dispyt här hemma i går han förtjänade det....det e ju inte alls så att det  emina hormoner som är knasiga eller nåt sånt.....haha.....men det gick ju över.
I dag ska jag på  ultraljud för att se om twinsen har ändrat läge....låg ju på tvären förra veckan.
I dag har jag förbaskat ont i ryggen o ner i svanken....o jag som sa i går att nä...några ryggproblem har jag inte haft....skulle nog varit tyst i stället.....
Så synd att det är så tråkigt väder nu när det är studenvecka o allt men kan ju hoppas på att Fredagen blir fin i alla fall.....stora sonens flickvän tar ju sin student då.
Nä nu ska jag ner i köket o sticka mig i fingret.....faktiskt har blodsockret blivit något bättre....bara på morgonen som det lita för högt så då fick jag öka dosen....men snart så slipper jag förhoppningsvis detta.
I kväll är gubben inte hemma så jag kan njuta i min ensamhet...ganska skönt att få ha en sån kväll i bland.....

Sömnlös natt

Ja i stort sett har det varit det....inte för att jag har haft ont men har varit omöjligt att sova.....o sen när man väl slumrat till så har man behövt gå på dass.....det e nåt jag inte kommer att sakna sen att behöva springa upp för att kissa flera ggr om natten.
I dag ska jag träffa 2 tanter från jobb...tant Mia o Annika...det e väl mest den ena som är tant den andra är lika ung som mig....sen får det nog bli en vila i em...känner mig ju ganska slut i dag.
I går var jag ju på jobb på kvällen o det var trevligt dock blev det ej korvgrillning utan dom hade köpt pajer i stället som var jättegoda.....var roligt att träffa anhöriga,boende o personal....mätt o belåten var jag när jag gick därifrån.....en jävla magknip.....
När jag kom hem så hade gubben ståt o gjort köttbullar så då var man ju tvungen att smaka på dom med.....gissa om jag var mätt o svullen.
Trodde först att det var i dag jag skulle på nytt ultraljud men det e ju i morrn så då får vi se om twinsen har lagt sig till rätta eller dom fortfarande ligger på tvären.....nu ska jag stänga datan o sätta fart på mig själv så jag inte kommer till tantaträffen stinkande som en sunk......

Resa

Någon som vill följa med på en sista minuten resa?????Nä skämt osido så stannar jag nog här hemma i Sverige men just i dag när det bara regnar så vill man vara nån annan stans.
Ska ju ut på jobb i kväll på 15 års jubileum/grillfest så hoppas verkligen att det sluter regna....vi har ju sån fin omgivning där ute så det hade varit synd om vi behöver sitta inne....o det e ju synd om den stackaren som ska grilla.....hehe...men inte e det jag i allafall.....men kan stå med ett paraply om så önskas....haha.
Gårdagen var oxå en bra dag liksom i Lördags.....vi gjorde inget speciellt men var i trädgården o bara umgicks jag o gubben min...så var så lungt o harmoniskt....passa på att njuta nu.
Sammandaragningarna har varit rätt snälla mot mig i helgen,känner av det i dag men inte så farligt.
Nu är det 28 dagar kvar till bf......så det närmar sig eftersom det troligtvis blir innan....genomsnittstiden för en tvillinggraviditet är ju 37 veckor....så det  är ju nu.......
Sen får vi ju se vad ultraljudet säger på onsdag,om dom fortfarande ligger fel...då kanske ett planerat snitt bestms då....jag har ingen aning.
Har fått order om att inte föda på lördag i allafall...då e det bois......!!!!!!
Nu ska jag ta tag i o städa skafferiet......o lite andra skåp i köket.....får ta lite i taget ju......
Håll tummarna för att det blir uppehåll i kväll så vi kan vara ute på jobb o att jag kan inviga mina nya skor(som inte gubben vet att jag köpt)han tycker jag skulle vänta till ungarna är ute...men mina fötter har ju inte svullnat så jag kunde inte vänta......me like skor o väskor....kanske får bli en ny väska oxå i veckan....vi får se.....(man blir ju inte rik på att gå hemma)


Skönt

Ja...det e skönt att vi har fått än så länge två dagar med fint väder.....man e ju ute lita mera......
I går så var jag o lunchade med tant Maria i stan.....tack så mycket o sen var jag ute hos Eva o ungarna o fikade.....även där tack så mycket....var riktigt skönt att sitta i deras trädgård......på kvällen så hände väl inget speciellt...stora sonen var o hälsade på en stund o det var kul....inte allt för ofta man ser pågarna.
I dag så har vi...eller mest gubben fixat i trädgården.....men även jag har hjälpt till så mycket som möjligt med tanke på magen....även Jessica fick hjälpa till med det tunga....för det slapp jag.....o inte att förglömma.....Lilleman har ju oxå hjälpt till på sitt lilla vis......haha.
Vi grillade sen o det var megagott...fy vad jag åt.......hade kunnat äta mer om det inte hade tagit slut.
Nu i kväll så blir det lungt.
Har haft en del sammandragningar i natt o i fm men sen har det vatt relativt lungt.......så hoppas på att dom inte knackar på o vill komma i natt....men skulle dom göra det så är där ju inget att göra....haha.
Får väl gå till gubben o vara lite social en stund....hej svejs.
Ps Idag fyllwr min kära kusin Linus 29 år.....så grattis.Ds

Ultraljud

Japp...det var jag på i går....hade min kära moster Lena Ingeborg med mig......
Gillar läkaren som jag hade denna gången skarpt...har haft han en gång innan med.....
Fick bara så j'ävla ont när jag låg där....trode jag skulle hoppa upp i taket...så har det inte kännts innan...började svettas o allt....men det var rejäla sammandragningar o det kunde läkaren känna med....men han sa bara käckt att ja blir det värre så får du åka till lasarettet..........
Men blev bättre sen när jag fick resa mig men sedan har det hållt på till o från hela kvällen o natten...dock har det vatt många timmar emellan så ingen panik än....kan ju säga så att väskan i stort sett är packad......
Twinsen låg på tvären bägge två.....trodde det ena hade fixerat sig men icke....så vänder dom inte sig igen så blir det kejsarsnitt....men känns ok för mig...litar på läkarna.
Di väger 2,5 kg var nu så det e skitbra.......
Ska på nyrr ultraljud igen nästa vecka om di inte har ploppat ut innan......
Skulle egentligen varit på föräldrarutbildning i dag igen men efter denna natten så blev det inget med det...nu har jag missat två ggr så nu struntar jag i sista gången....känns inte som en katastrof......
Nåväl nu ska jag äta lita frukost o klappa på min stora tjocka mage........

Piggare

Ja...visst fasiken blir man mycket piggare när det är sol ute.....i går var ju inte så kul.....
I går var jag ju i Lund o hade min kära mor med,skönt var det för det tog en jäkla tid i går.......mina små ligister i magen bökade rundor o tvilling nr 1 sparkade som fan när dom skulle sätta fast ctg apparaten.....så dom hade lite svårt att hitta var hjärtana var....så fick bli ett snabbt ultraljud så att dom kunde lokalisera det.....o sen fick jag sitta med maskinen i 45 min.....men hjärtljuden var bra....Allt annat var bra med som blodtryck o urin.....hade tom gått ner ett kg i vikt...det blev jag förvånad över.....fick dock gå o lämna leverprover eftersom jag har såmn klåda på hela kroppen men det är inte ovanligt att man kan få fförhöjada levervärden när man vänta barn....svar på det får jag i morrn.
Nästa besök i Lund är om 2 veckor(om di inte tittat ut innan).
passade även på att fråga dr även om han inte är en örondr ang mina öron..men inte lönt för mig att gå till husläkaren om jag inte får ont utan det e ju vanligt att man svullnar upp o blir täppt mm så det hjälper ändå inte med antibiotika...så får stå ut med att höra dåligt...förhoppningsvis så lossnar det när barnen är ute.....
På kvällen i går så var jag sen hos min älskade syster en runda o sen blev det bois på tv......yes dom vant......det var inte bara bios ära som stod på spel utan även vär ära gemtemot våra vänner i Trollhättan.
Idag ska jag först nu ta ett ryck här hemma sen så fixa en massa måste o sen ska jag till Lilleman o fika.
I morrn e det riktigt ultraljud...kul.
Jag var inte på föräldrarutbildnigen i måndags för har vatt rätt kass i magen dom sista dagarna men ska dit på fredag....känns inte som jag missae så mycket......hej svejs

RSS 2.0