Seg Måndag

Ja...jag kommer inte till skott att ta mig för någonting....lite irriterad på gubben med fast han ej är hemma...ibland så blir man det...grr...går väl över men han borde lära sig att inte diskutera med en gravid kvinna.....
Helgen har varit bra...har vatt på kalas o sen var det ju mors dag när vi var ute o åt med mamma o pappa sen fick det bli kaffe här......
I dag e det som sagt trist väder så jag har stor lust att krypa ner under täcket igen o sen så har jag problem med mina öron så det e skit jobbigt....får ringa dr på ons för jag pallar inte ha det så här längre....
Har fått tag på försäkringskassan med idag-hallelulja....så nu ska jag bara skicka in pappret.
I kväll är det dags för föräldrarutbildning del 2.....har ingen större lust eftersom jag knappt hör men jag får väl sätta mig så långt fram som möjligt.....hade behövt uppsöka apoteket med....men känner mig inte alls på humör för det heller.....suck...jävla skitdag.
Ska i alla fall ta mig in i duschen så kanske jag kommer ut som en ny pigg o glad människa......
Annars är det bra med piff o puff...ger mig lite mer besvär nu...har fått en del förvärkar o det gör ganska ont....men annars verkar dom må bra...dom har inte knackat på för att komma ut än i allafall.....men snart....går in i vecka 36 nu ju.........
Nä som sagt duschen så att jag blir pigg o glad igen....ska bara sätta upp ett kort på gubben på väggen först så jag kan kasta pilar på det....hehe


Föräldrarutbildning

Ja....var på det i går...del 1......först var jag tveksam om jag överhuvudtaget skulle gå men bestämde mig ändån för att göra det,o det var helt ok.
Vi var rätt många...ca 30 st i ett ganska så litet rum så det var det ända som var jobbig för jag har ju problem med mina öron(hör dåligt) för tillfället så det gällde verkligen att koncentrera sig för att höra....jaja....ska ringa dr i veckan.....igen.
Var bara en annan "tant"på utbildningen som jag visste vem hon var...hon bor snett över oss så henne pratade man lite med....ingen av dom andra var något ansikte man kände igen....kan tycka lite synd att det var så stor grupp...men men bara att göra det bästa utav det......
Efter det så körde jag bara o handlade o sen så sov jag nästan hela dagen...mådde inget vidare....kan bero på att jag vaknade mitt i natten o inte kunde somna om plus att mitt socker dummade sig i går.....vet ej men sov gjorde jag i allafall o även i natt har jag sovit som en prinsessa.Så mår bättre nu.
Idag ska vi på kalas ute i Häljarp i em.....sen i kväll blir det bara film i soffan......nice.
Gubben min ligger o sover än.....ska nog låta han få göra det...han får passa på nu innan twinsen tittar ut....sen jäklar ska ha få många vakna nätter....mmmmoooohhhhaaaa.

Byxlös

Ja...det känns nästan så.....har jättesvårt att hitta byxor som passar nu.....hittar jättemånga fina men så går dom inte upp över magen även om det är mammabyxor......problemet ligger ju i att jag har bara gått upp över magen inte på benen o rumpan o då kan man ju inte köpa för stora byxor heller för då bara hänger det o slänger......jag får väl fortsätta köra med mina svarta tights....men är så innerligt trött på det.....visst hade jag kanske kunnat beställa på nätet men då dröjer det kanske 2 veckor innan det anlände så känns inte lönt......
Annars verkar det vara ett helt underbart väder idag-ska bege mig till kvantum o hämta ut ett paket sen....kommer inte riktigt i håg vad jag beställt men tror det var nåt till Lilleman o nåt till mig själva....vi får se,sen när gubben kommer hem så ska vi fara i väg o hämta en kamera till mig som han fixat....ville gärna ha en själva nu när man ska ha barn så man kan ha den med sig i väskan.....får bli en snabb tur in om ica maxi med o fixa ett presentkort.
Men får väl börja dagen med att plocka o städa lita.....får ju ha någorlunda i ordning när mamma o pappa kommer......
Några undrar om det  inte blir långtråkigt att vara sjukskriven men svaret är nej.....visst saknar jag jobbet där man kände sig behövd o där det är så mycket värma o glädje o jag saknar mina kolleger....men jag hade inte kunnat jobba...i slutet var det ju så att man grät ibland för att man hade ont....tiden springer i väg fast man är hemma....det e ju rätt mycket besök med barnmorska,läkare mm  i Lund o så......sen tar ju allt längre tid....bara att klä på sig e ju ett helt företag vissa dagar.....så jag är glad för att jag fått vara hemma o att försäkringskassan godkände det.....även om det blir mindre pengar i plånboken.....nä....nu måste jag ner o sticka mig i fingret o sen dricka ramlösa....har fått dille på det o det är nåt jag inte gillar annars....så hej svejs


Vecka 35

Ja...nu är det bara 5 veckor kvar till beräknad datum......shit......nu börjar man bli nervös.....mycket tankar o funderaingar....men som tur e så har jag några privata barnmorskor(vänner) som jag kan ringa till om jag undrar något.
Jag e ju glad för att jag kunnat bära barnen så här långt ftersom det är tvillingar......nu får man ta en dag i taget.
Annars är där inte mycket med en...jag är ganska osocial vissa dagar men då är jag rent slut o min kropp orkar inget.....jag vet att jag inte har umgåtts o träffat alla jag vill så mycket men det e som det är o just nu så får man lyssna på sin kropp......ut kommer tvillingarna ju så då när allt lags sig så kanske jag blir sociala Pia igen.....så ha överseende är ni snälla.
Dock e det inte så att jag sitter hemma varje dag...den senaste veckan har jag/vi varit på 40 års kalas hos kusinens fru Petra o 1 års kalas för deras son.....god mat.....jammi jammi.....et var trevligt....Jessica tittade in om en runda så det slutede med att vi hade ett st barn med oss hem....alltså Lilleman.....men han sov så gott på natten....däckade i morfars famn på kvällen.....dagen efter så var vi iväg o mata ankorna o var på lekplats.....att mata ankorna tyckte väl lilleman ok.....men det mesta brödet åkte inte till fåglarna utan i lillemans mun....men dock så härmade han morfar lita o kastade in några små brödbitar......sen blev det lek i sandlådan mm.....halva snadgropen hamnade i lillemans blöja.....hur lyckas dom kasta sand så att det hamnar där???
Har oxå träffat familjen Magnell o moster Lena i veckan.
From nu på Fredag så är det något inbokat varje dag även i helgen då det är kalas o mors dag....sk agå på föräldrarutbildning,ultraljud,barnmorskan i Lund o Läkarbesök i Lund.....så full rulle....
O däe emellan ska hemmet oxå skötas.....jaja....det löser sig
Mitt insulin har höjts igen så nu får vi se om det blir något bättre.....
Nä nu ska jag in i duschen...kl är 16.30 på em o jag går i pyjamas än........ups


Barnmorskebesök mm

Ja....det var det dags för i går igen i Lund o allt gick bra......blev ett snabbt ultraljud för att se hur barnen låg eftersom man var lite osäker på det.....tvilling nr 1 ligger nu med huvudet rakt ner så inte konstigt det trycker på o att det känns ibland som man har en boll mellan benen.......tvilling nr 2 låg på tvären i magen.
Var en himla aktivitet när dom satte grejor på magen för att kolla hjärtljden....jäklar vilken fotbollsmatch det var då.....
Mitt blodtryck o så e fortfarane bra....ska bara höja min levaxindos lita till.
Ang diabetesen så har har jag fått höja ainsulinet till det dubbla så får vi se om det hjälper.
Når som börjar bli lita jobbig är att man har klåda på kroppen nästan konstant-innan har det bara vatt över natten....men får bli bättre på att smörja in mig.
På kvällen i går kom vår älskade busunge o hälsade på...allas våran Lilleman.....han har/är lite sjuker igen men vatt ändå bra fart på honom....sötnosen.
Idag ska jag ut på jobb o häls apå innan det ska jag ta tag i saker som man bara skjutit framför sig....i morrn ska jag på kalas hos tant Petra som fyllt 40 o till Felix som fyllt 1.

6 veckor kvar

Ja...nu e det bara 6 veckor kvar till bebisarna tittar ut.....det börjar bli ganska jobbigt o tungt nu....så inte kul längre,missförstå mig inte-helt underbart att få uppleva att vara gravid o hela biten men som sagt det e tufft nu.
Känner att man orkar inte med allt man vill o bör gära såsom hemmet o vänner men tyvärr så orkar jag inte.
Lite kämpigt är det oxå med alla blodsockertagningar varje dag och insulinet...man blir lita låst med tiderna....men ska inte klaga finns folk som har det mycket värre....men bebbarna får gärna titta ut om 3 veckor eller så......även om man inte känner sig riktigt redo men det gör man väl aldrig.
I helgen har vi varit i Småland o det har varit bra...vädret har varit lite si så där men det har inte stört mig o moster...vi har kört o shoppat i stället....så har gubbarna fått stå för fisket o öldrickandet.Var lite jobbigt att sitta i bilen på väg hem i går...dom kom där lite tårar för jag hade så ont i magen så jag trodde ungarna skulle ploppa ut.....men det var nog mest en fis på tvären....haha.
Idag ska jag på banken  o träffa nån banktant......suck vad tradigt...men det gäller att tänka på ålderdomen...så jag får väl masa mig in i duschen....i morrn ska jag till tandhygenisten.....hu.


nästa vecka

Nästa vecka lovar jag att ta tag i bloggen.....har vatt så mycket nu så att jag har inte haft ork.....men allt är bra i allafall.

Uppmaning

Ja...fått uppmaning att blogga oftare.....så får väl lyda.
Idag har jag tillbringat dagen i lund med barnmorskebesök,dietist,dr mm......men dagen har flytet på bra...var inte så mycket väntetid emellan.
Twinsen mår bra...dom kollade hjärtljuden med någon apparat som skrev ut en remsa...vet ej vad den heter.Blodtrycket var bra.
Mina blodsockervärlden e väl inte så bra fast jag ändrat min kost...men får försöka en vecka till annars så sätts insulin in.....mindre skoj men inget att göra.
Är ganska så trött efter dagen så blir inget lång inlägg.
utöver detta så e väl allt ok.....har problem med mina öron än men fick idag nåt nässpray som ska hjälpa.....satans vad dyrt det var bara.
I morrn e det ultraljud så bloggar mer då.
Ps Min gubbe e rent galen det är bois på tv.....ds

RSS 2.0